Home > Inwoners > Wegen, parkeren en vervoer > Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit onze gemeente met de bus of trein te reizen naar de omliggende plaatsen en de stad Groningen.

Trein

In Eemsmond zijn 5 treinstations van vervoerder Arriva. Vanuit Groningen komt de trein langs Warffum, Usquert, Uithuizen, Uithuizermeeden en Roodeschool. Op de meeste dag(delen) kunt u 2 keer per uur met deze treinverbinding reizen. Raadpleeg de volledige dienstregeling op de website van Arriva.

Bus

De bussen van Qbuzz rijden vanuit Eemsmond naar Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Groningen. Ook rijden er geregeld bussen en (lijn)taxibusjes naar omliggende plaatsen. Het OV-bureau Groningen Drenthe ontwikkelt, organiseert en beheert het openbaar vervoer per bus in Groningen en Drenthe.

Regiotaxi

Regiotaxi Noord-Groningen is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum. De regiotaxi is voor iedereen beschikbaar en kent 2 klantgroepen: Wmo-pashouders en OV-reizigers.

Reis plannen

Uw reis met het openbaar vervoer kunt u plannen via www.9292.nl.

Hulp van de OV-ambassadeurs

Heeft u hulp nodig bij het reizen met het openbaar vervoer, dan kunt u contact opnemen met de OV-ambassadeurs van de gemeente Eemsmond.