Home > Inwoners > Nieuws

• Overleg van Groningen met minister Wiebes vastgelopen

(23-05-2018)

Den Haag / Groningen, 22 mei 2018 - Vertegenwoordigers van provincie Groningen en de tien gemeenten, GBB en Gasberaad  in het aardbevingsgebied hebben tijdens een bestuurlijk overleg met minister Wiebes moeten constateren dat het overleg over de aardbevingsproblematiek over de versterking is vastgelopen.

• Meld u aan voor de Open Monumentendagen

(17-05-2018)

Heeft u een monumentaal pand of object en wilt u dat anderen hier ook van kunnen genieten? Meld u dan snel aan voor de Open Monumentendagen. Want tijdens deze dagen laat ook de gemeente Eemsmond graag zien welk cultureel erfgoed er te vinden is binnen de gemeentegrenzen.

• Aangepaste openingstijden en afvalroutes in mei en juni

(03-05-2018)

Op een aantal dagen worden de afvalroutes verplaatst en is het gemeentehuis gesloten.

• Registratie naamsaanduiding politieke groeperingen /partijen

(02-05-2018)

Politieke groeperingen (partijen), die in de nieuwe gemeente Het Hogeland onder een bepaalde aanduiding willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 november 2018 (nog geen officiële datum), dienen deze aanduiding uiterlijk maandag 27 augustus 2018 te laten registreren bij het centraal stembureau gevestigd in de gemeente Eemsmond. Voor de herindelingsverkiezing Het Hogeland is de gemeente Eemsmond de gemeente waar het centraal stembureau is gevestigd. Dit volgt uit de Wet Arhi (art 52).

• Eerste Klaverbladloop Zandeweer groot succes

(01-05-2018)

Zaterdag 21 april was het eindelijk zover, de start van de eerste klaverbladloop in Zandeweer. De organisatie wist niet hoeveel mensen ze kon verwachten voor de eerste loop die in het teken stond van Adieu Eemsmond, welkom Het Hogeland. De blijdschap was groot toen bleek dat er maar liefst 250 mensen hebben meegelopen. De organisatie was op alles voorbereid, ook met het oog op het mooie weer. Er waren voldoende flesjes water om alle lopers te voorzien. De start van de 40km lopers was om zeven uur, de  animo voor die afstand was niet heel groot.

• Aan de slag met perspectief voor Noord- en Midden-Groningen

(19-04-2018)

Gemeenten en woningcorporaties zien veel kansen om de woonkwaliteit, omgevingskwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Het is van belang dat de inwoners als ervaringsdeskundigen hierbij nauw worden betrokken. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het Woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen.

• Nieuw: de Aanbestedingskalender

(05-04-2018)

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability publiceren voortaan op haar  websites  eens per kwartaal een Aanbestedingskalender. Met de publicatie van een aanbestedingskalender geven de gemeenten inzicht in de op het moment van publicatie verwachte aanbestedingen voor de komende periode (2018-2021). Op die manier kunnen ondernemers daar tijdig kennis van nemen. De gepubliceerde Aanbestedingskalender dient als een prognose. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Publicatie van Nationale en Europese aanbestedingsprocedures vindt plaats via Tenderned.

• Energieloket

(05-04-2018)