Home > Inwoners > Nieuws

• MijnEnergievoordeel in Eemsmond

(12-02-2018)

Een groeiend aantal huishoudens heeft moeite met het betalen van de energierekening. Een belangrijk deel van hun inkomen zien ze opgaan aan energiekosten.

• Let op: Paardenmest in groene container mag vanaf nu niet meer

(01-02-2018)

Vanaf 1 februari 2018 mag er geen mest van grote dieren meer in de groene container worden gegooid. De gemeente gaat daar vanaf vandaag op toezien.  Mest verstoort het verwerkingsproces van gft afval.

• Heeft u een laag inkomen en/of weinig vermogen?

(01-02-2018)
  • Adieu Eemsmond! In beeld!

(01-02-2018)

Wat is uw mooiste foto van de gemeente Eemsmond? Was het een stevige winter waarin er flink geschaatst kon worden, die ene keer Koninginnedag of misschien wel een prachtige tuin in bloei in het voorjaar.

• Toekomstig gemeente Het Hogeland adopteert 215 namen Holocaust monument

(31-01-2018)

De gemeenten: Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond hebben als toekomstig gemeente Het Hogeland gezamenlijk besloten om alle namen van de slachtoffers die in onze gemeenten geboren zijn te adopteren ten behoeve van het Holocaust Namenmonument Nederland. Dit zijn in totaal 215 namen die nu te vinden zijn op de websites van de gemeenten.

• Bijna 1 miljoen euro voor leefbaarheid dorpen Eemsmond

(31-01-2018)

De gemeente Eemsmond stelt bijna 1 miljoen euro beschikbaar om de leefbaarheid in dorpen te vergroten. Wethouder Harrie Sienot roept bewoners op  massaal met plannen te komen.

• Wijziging tarieven Maatschappelijke Ondersteuning per 1 januari 2018

(11-01-2018)

In het Besluit maatschappelijke ondersteuning hebben gemeenten de tarieven van de maatwerkvoorzieningen vastgelegd.  Nieuwe contracten voor huishoudelijke ondersteuning en wijzigingen in de tarieven voor begeleiding en collectief vervoer hebben tot gevolg dat deze tarieven moeten worden aangepast.